DK Horses Dressuurpaardenfokkerij

English 

Zhara Obertje (Jazz x Contango)
Kampioene NMK 2007, Elite Sport Preferent , Prix St Georges dressuur

HHong>Zhara-Obertje
(Keur, geb. 2004):
-Werd in 2007 de overtuigende kampioene tijdens de Centrale Keuring van Brabant en daarna kampioene van de Nederlandse Merriekeuring te Ermelo.
-Volle zus van de goedgekeurde KWPN hengst IPS Tango die zeer succesvol presteert onder  Hans Peter Minderhoud.
-Volle zus V-Obertje werd in 2005 reserve-kampioene tijdens de Centrale Keuring van Brabant en 6e in de finale van de Nederlandse Merriekeuring te Ermelo .
In de pers werd Zhara Obertje omschreven met louter superlatieven.
Jacques Verkerk noemde haar “misschien wel de mooiste dressuurmerrie ooit in Nederland gefokt.”
Zhara heeft haar basisopleiding  dressuur bij Frenk Jespers gehad, en zij is inmiddels Prix St Georges dressuur geklasseerd, en ze heeft daarmee het Sport predikaat behaald.
In 2009 is bij ons , middels embryotransplantatie,  een merrieveulen van haar en Tuschinski (Krack C x Pion) geboren, en zij luistert naar de naam Easter Joy Zhara .  Inmiddels heeft zij een nieuwe eigenaar in Belgie .Haar nieuwe naam is Elista Obertje, en zij heeft bij de stamboekopname in Juni 2012 een prachtige 80/80 score behaald.Vervolgens werd zij in een sterk deelnemersveld 3e op de CK Veghel, en verdiende ze een NMK ticket. Inmiddels heeft zij het Elite predikaat en is zij succesvol in de klasse ZZL

Gestimuleerd door dit succes  en het fijne veulen hebben we opnieuw embryotranplantatie toegepast ; In het voorjaar van 2011 is Gorgeous geboren, een prachtig veulen van Negro. Ook dit veulen heeft een ambitieuze nieuwe eigenaar gevonden. In 2012 bracht Zhara een hengstveulen van Don Schufro, genaamd Happy Feet, die inmiddels is goedgekeurd als dekhengst bij het Oldenburger Verband en het Deense stamboek.

In  2013 zijn we verblijd met een heel fijn merrieveulen van Negro. Tot ons grote verdriet is zij in 2014 in de wei verongelukt. In 2014 is helaas geen veulen van Zhara geboren.

We hebben verder  Kazhara (van Negro) in ons bezit van Zhara.

 

Video

"


Video

"


Video


Video


Pedigree Zhara Obertje

Jazz
Preferent
Coctail
Preferent
Purioso
Keur
Furiosi II
Alinda olds
Ulissa
Keur, preferent, prestatie
Le Val Blanc
Paula
Charmante
Keur
Ulster
Preferent
Nimmerdor
Preferent
Lucky
Ster preferent
Warmante
Keur, preferent, prestatie
Amor
Prefererent
Parmante
O.Bertje
Keur pref.
Contango
Preferent
Contender
Erkend
Calypso II
Gofine 21
Adisa III Kronprinz
Adisa H33838265
Cordola
Ster preferent
Amor
Preferernt
Herrscher 3704 Holst
Barba 53198 Holst
Natasja
Ster, preferent, prestatie
Gill Manor
Avondrood
Model, preferent

Meer info

Zhara-Obertje is geboren in 2004 en gefokt bij Huub en Tinie van Helvoirt . Wij hebben haar gekocht naar aanleiding van de Elite Veiling in Borculo. Tijdens de stamboekopname in Nistelrode behaalde Zhara de hoogste punten, nl. 90 voor exterieur en 80 voor beweging. Zhara-Obertje kwam, zag en overwon zowel tijdens de Centrale Keuring in Veghel als tijdens de Nationale Merriekeuring in Ermelo.

Zhara werd in de pers in superlatieven geprezen.  Wij genieten van haar. Chantal van Lanen is sinds augustus 2015 haar amazone.


Meer foto's

Top | Overzicht

Paarden