DK Horses Dressuurpaardenfokkerij

English 

Cidamorka (Jazz x Zuidhorn)
Kampioene CK Veghel, 5e finale NMK 2010, 2e plaats Horsefood competitie, Lichte Tour dressuur

n style="font-size: 9pt;">Cidamorka is een dochter van de merrie Idamorka, uit de waardevolle Morka stam. Idamorka is de grootmoeder van de goedgekeurde hengst Citango. Ons huidig plan is om Cidamorka zowel in fokkerij als sport in te zetten. In 2018 maakte ze succesvol haar Lichte Tour debuut en inmiddels wordt er thuis naar de Grand Prix toegewerkt.

Het ster predicaat behaalde Cidamorka met een score van 85 voor beweging en 85 voor exterieur:
Stap: 80
Draf: 90
Galop: 85
Houding: 90

Het volgende werd op de KWPN website geschreven:
Een zeer royale en goed gemodelleerde merrie met sterke verbindingen. Ze is hoogbenig en echt een apart paard. Voor zowel de draf als de houding kreeg deze merrie 90 punten, dat geeft wel aan dat het echt een zeer bijzondere merrie is, is Toine Hoefs enthousiast.

Hierna wist Cidamorka de titel Kamoioene 3jarige dressuurmerries op haar naam te schrijven tijdens de Centrale Keuring in Veghel. Op de Nationale Merriekeuring behaalde ze vervolgens een mooie 5e plek. Ze behaalde als jong paard een 2e plek op de Horsefood dressuur competitie voor jonge dressuurpaarden. Vervolgens was ze met Sophie van Vugt zeer succesvol in de klasse M2. Ook in het Z werden mooie scores behaald. In 2015 nam Chantal van Lanen de teugels over van Cidamorka. Ze behaalde meerdere overwinningen in de subtop in de klasse ZZ-zwaar waarna een succesvol Lichte Tour debuut volgde. Op dit moment wordt Cidamorka thuis doorgetraind naar de Grand Prix en laat ze veel talent zien voor het hogere werk als de pirouettes, passage en piaffe. Cidamorka combineert sport met de fokkerij via embryo transplantatie. Inmiddels heeft een van haar oudste dochters, Juliamorka, naar een mooie IBOP score gelopen. Alle nakomelingen van Cidamorka lijken met name uit te blinken in beweging en model.    

Video

"


Video


Pedigree Cidamorka

Jazz
Preferent
Coctail
Preferent
Purioso
Keur
Furioso II
Alinda 84856 Olds
Ulissa
Keur, preferent, prestatie
Le val blanc
Paula
Chramante
Keur
Ulster Nimmerdor
Preferent
Lucky
Ster, preferent
Warmante
Keur, preferent, prestatie
Amor
Preferent
Parmante
Idamorka
Keur
Zuidhorn
Le val blanc
Val de Loir
White beam
Ritta
Model, preferent, prestatie
Sinaeda
Preferent
Vitta Y
Model
Damorka
Keur, preferent
Vindicator
Amor
Preferent
Ominka
Keur
Morka
Keur, preferent, prestatie
Pericles
Preferent
Amorka D
Model, preferent


Meer foto's

Top | Overzicht

Paarden