DK Horses Dressuurpaardenfokkerij

English 

31 augustus 2020

Het jaar 2020

Ook bij ons is het jaar anders dan anders verlopen; Toen er weer wat mogelijk was, hebben we Kazhara meteen opgegeven voor de IBOP, en dat heeft  met 82 punten tot een goed resultaat geleid. We hebben  ook dit jaar fijne veulens gehad, waarvan we een Painted Black merrieveulen van Kaja Maria  en een Kjento merrieveulen van Emma Daula aanhouden om de foklijnen te kunnen voortzetten. Ook zijn we heel blij met de verkopen die we gedaan hebben naar ambitieuze (sport)stallen .
Voor het komend jaar verwachten we in totaal 6 veulens. Mocht u belangstelling daarvoor hebben ,dan bent u van harte welkom om eens contact op te nemen en uiteraard geheel vrijblijvend langs te komen , om merries en andere nafok te zien .  

08 september 2019

Geslaagd keuringsseizoen !

Het keuringsseizoen zit er inmiddels op, en wij zijn heel blij met de resultaten van de volgende  merries, die allen uit onze eigen fokkerij komen

Lisa Morka en Lizzy Morka mochten beide naar de NMK, waarbij Lisa Morka zelfs de Finale wist te bereiken; beiden zijn nu Voorlopig Elite (vanwege goede D-OC)

Julia Morka behaalde het Elite predikaat, met als basis een IBOP met 79 punten

Emma Daula  behaalde het Elite Predikaat, terwijl ze eerder al het Sport predikaat had behaald  aangezien ze al succesvol was in de Prix St George

Livin Joy werd ook vlot STER , en daaropvolgend  Voorlopig Elite  (vanwege goede D-OC)

 

Wij zijn de volgende mensen zeer erkentelijk voor hun hulp om deze successen mogelijk te maken

Stal WitteScholtens (Jeroen en Bianca) voor de werkelijk hele goede training van Lisa Morka en Lizzy Morka, en  ook de hele goede manier waarop dat is gebeurd

Jo van den Berg en Tonnie Vissers voor de onmisbare hulp bij de training van de paarden in het voortraject bij ons thuis

Vienna Romp voor de hele goede training van Julia Morka voor de IBOP

Joyce Post en  Karlijn Glaap voor hun hulp bij de dagelijkse werkzaamheden op de fokkerij.

 25 augustus 2019

Alle veulens verkocht !

Alle veulens zijn verkocht, en wat ons blij maakt is dat ze bij hele fijne nieuwe eigenaren terecht komen. We zullen in september de drachtigheden voor 2020 op de website zetten.

We hebben evt nog 1 zeer interessante (fok)merrie te koop, zie svp onder knop Te Koop

13 augustus 2019

Al 2 veulens verkocht; nog 1 zeer interessant hengstveulen beschikbaar

Als fokker doe je enorm je best om goede veulens te fokken en, als dat gelukt is, is de volgende stap om goede nieuwe eigenaren te vinden waar ze alle kans krijgen in de sport en/of fokkerij.
We zijn heel blij dat dit al gelukt is voor 2 veulens: Odamorka (Desperado x Cidamorka (Jazz)) en O'Neill (Furst Jazz x Gianne (Ampere)).
We hebben nog 1 veulen, een prachtig hengstveulen van Toto Jr uit Zhara Obertje. Zeer interessant voor de sport en hengstenopfok.

01 juni 2019

Website wordt vernieuwd

Momenteel zijn we de website weer actueel aan het maken. Dit betekent dat de huidige paarden zijn geüpdate en al enkele verwachte veulens voor 2020 nieuw zijn verschenen op de website. De verwachting is dat binnen twee weken de website helemaal up to date is. Vanaf dan zal de website weer maandelijks worden bijgehouden met nieuws en weetjes over de paarden en de fokkerij. 

Enkele updates die al hebben plaatsgevonden op de website:
- 4 merries inmiddels succesvol Prix St George (Zhara-Obertje, Dance on Jazz, Cidamorka en Emma Daula)!
- Nieuw bij paarden: Noamorka (Painted Black x Cidamorka v. Jazz)
-Veulens geboren van Desperado,Furst Jazz en Toto Jr
- Verwachte veulens in 2020 tot nu toe van  Vivino x Zhara Obertje, Desperado x Juliamorka v. Negro , en Kjento x Gianne

11 september 2017

Merrie Veulen(s) te koop

We hebben een zeer interessant merrieveulen te koop, van de beloftevolle hengst Ferdeaux in combinatie met onze merrie Cidamorka. 
Naar onze mening is het een echt goed veulen met een topafstamming, en zeer  veel potentie voor sport en fok.
De reden van verkoop is dat we inmiddels 3 jonge opfok van Cidamorka hebben,en het daarom anders teveel wordt.
Een unieke kans voor iemand met ambitie voor de fokkerij en/of dressuursport  

07 januari 2017

Fokprogramma 2017

Voor 2017 verwachten we 4 veulens, allen via ET:
-2 van Ferdeaux en Cidamorka
-1 van For Romance en Cidamorka
-1 van Rock Forever en Zhara Obertje 
Rock Forever is een bewezen hengst op grong van eigen prestaties en nafok, met veel rittigkeit
For Romance en Ferdeaux zijn nog relatief jong, maar hebben zelf, en door hun nafok toch voor ons al voldoende laten zien
We zetten in op kwaliteit, bloedspreiding en rijdbaarheid 

17 juli 2016

Veulens te koop en sport update

We zijn heel druk geweest de laatste tijd, en daarom zijn de updates op de website wat achter gebleven. Dat neemt niet weg dat er  wel belangrijk nieuws is.

Merrieveulens en Jonge paarden te koop: Al onze veulens van dit jaar zijn merries. Aangezien we al nafok hebben, hebben we besloten om 2 veulens te koop aan te bieden, en een tweetal  2-jarige paarden. Ze hoeven niet weg, maar als het past, dan staan we open voor verkoop. Inmiddels is Lady Daula verkocht aan ambitieuze  fokkers.
Kijk svp onder Te koop ; we lopen achter met fotos, maar ze zijn allemaal zeer interessant !

Sportnieuws: De paarden die nu in de sport lopen doen het heel goed: Dance on Jazz mag inmiddels Lichte Tour starten; Cidamorka en Emma Daula zijn beide gekwalificeerd voor de Brabantse Kampioenschappen Z2, en zijn ZZL start gerechtigd.
De training van Germiek Utopia is gestart, en ze doet het uitstekend.
Zhara Obertje wordt door tijdgebrek momenteel helaas niet gereden.

15 april 2016

Lisamorka geboren

We zijn erg blij met de geboorte van Lisamorka, een merrieveulen uit Cidamorka (5e op NMK finale in 2007), en de tweevoudig wereldkampioen jonge dressuurpaarden Florencio

12 april 2016

Lady Daula geboren!

Op 5 april is het eerste veulen van dit jaar geboren. Het is een mooi rassig merrieveulen van Ferdeaux uit onze elite sport prestatie merrie Nudaula van Pion.

We zijn erg blij met deze nieuwe aanwinst!
14 maart 2016

Emma Daula direct in de prijzen bij eerste Z2 wedstrijden

Emma Daula ( Vivaldi x Nudaula v Pion) heeft een mooi debuut gemaakt in de klasse Z2.

14 dagen geleden kwam zij voor de eerste keer aan start in deze klasse en behaalde meteen een mooie 4e prijs met slechts 3 punten minder dan de winnares.

Afgelopen weekend ging zij nog beter en schreef de rubriek ruimschoots op haar naam met 221 punten en 11 punten voorsprong op nummer 2.

Ik ben erg blij met deze super fijne merrie die afgelopen zomer nog M1 liep en nu al succesvol in het Z2.


22 januari 2016

Dance on Jazz behaalt winst in ZZ-Zwaar

Dance on Jazz heeft gisteren deelgenomen aan een ZZ-Zwaar wedstrijd.

Zij behaalde een mooie 4e plaats met bijna 62% , en nog veel ruimte voor progressie.

We zijn trots op de mooie prestatie van dit jonge ( ze moet nog 8 jaar worden!) talentvolle paard.

Ook de jury was enthousiast en omschreef haar als een goed paard met potentie.


10 januari 2016

Kind Regards en Kir Royal verkocht

Onze hengstveulens Kir Royal (Negro uit Zhara Obertje) en Kind Regards (Jazz uit Kaja Maria ) zijn verkocht.
We zijn daar blij mee, vooral omdat ze heel goed terecht komen bij de heer en mevrouw van de Meer uit Rockanje; echte paardenliefhebbers die deze talentvolle jonge paarden alle kansen geven. 
Wij wensen hen veel succes ! 

09 november 2015

Gianne en Emma Daula winnen selectiewedstrijd Nistelrode

Dit weekend hebben Emma Daula(Z1) en Gianne(L2) deelgenomen aan de selectiewedstrijd te Nistelrode met Stephanie, en Cidamorka (Z2) met Chantal.


Gianne won met overmacht het L2 met 210 punten ( nr 2 behaalde 199), in een grote groep van > 20 deelnemers.

Emma Daula liep ook een hele fijne proef en won het Z1

Cidamorka had last van wat spanning waardoor er wat foutjes in de proef slopen, maar toch was het algemene beeld erg mooi. Zij behaalden ruim winst en een 5e plaats.


19 oktober 2015

Cidamorka maakt mooi debuut onder Chantal van Lanen, Emma Daula ook in de prijzen

Afgelopen weekend is Cidamorka voor de eerste keer onder haar nieuwe amazone Chantal van Lanen in de ring verschenen, en niet zonder succes. Met veel ontspanning en gemak stuurde Chantal onze Cidamorka knap door de Z2 proef heen. De jury was dan ook erg enthousiast en beloonde de proef met 68,5% ( 233 punten). En dat voor een 'oefenrondje'

Ook Emma Daula heeft dit weekend deelgenomen aan een Z1 wedstrijd, en zij liep beide proeven in de prijzen. Een 2e en 3e prijs was het resultaat, waarbij er nog veel ruimte voor verbetering is.


09 oktober 2015

Aangeboden: Opfokplaats voor 1 merrieveulen

Dit jaar hebben we zelf 3 merrieveulens, en daarom bieden we 1 opfokplaats aan omdat we liever met een even aantal werken.
Wij zijn uitermate gedreven om onze veulens in alle opzichten optimaal op te fokken. Garanties heb je uiteraard nooit, maar we doen er alles aan: het beste krachtvoer, zo goed mogelijk ruwvoer, goede weidegang met aandacht voor verantwoord weidebeheer en veel beweging.  Ook in de zomer komen de veulens en jaarlingen 's avonds binnen, en krachtvoer krijgen ze  gedurende de gehele opfokperiode. Verder uiteraard aandacht voor het op tijd bekappen, alsook een goede veterinaire begeleiding. De veulens/jaarlingen/twenters komen al met al ook veel in de hand, wat het vertrouwen van de paarden in de mens vergroot. 
De kosten zijn op deze manier wel hoger dan bij (meer massale ) externe opfok, maar we denken dat het meer dan waard is, immers: we hopen hiermee een basis te leggen voor 20+ jaar paardenplezier voor al onze paarden

Mocht u belangstelling hebben, dan verzoeken wij u om, uiteraard geheel vrijblijvend, contact op te nemen.

22 september 2015

Kintyre verkocht aan ambitieuze sportstal

Ons hengstveulen Kintyre is verkocht. We hebben hem inmiddels afgeleverd op de prachtige nieuwe en professionele accommodatie van Stal Chavaleh te Rijnsburg.

Naar waarschijnlijkheid zal subtop amazone Eline van Egmond in de toekomst zijn amazone worden.

Wij wensen dhr van Heemskerk en Eline van Egmond heel veel succes met dit getalenteerde veulen.
14 september 2015

Nudaula nu ook Prestatie door goede resultaten Emma Daula in de klasse Z1

Afgelopen weekend heeft Emma Daula , Vivaldi x Pion, haar debuut gemaakt in de klasse Z1.

De proef was nog wat groen en er zaten nog weg te werken foutjes in de proef, maar ook mooie stukken zoals uitgestrekte gangen die 8-en opleverden.  De eerste winstpunten zijn binnen ( 206 en 218 punten), en hiermee is Nudaula nu ook Prestatie aangezien haar zoon Torricelli Grand Prix geklasseerd is en dochter Udaula Z2.

Morgen bieden wij haar halfbroer Kintyre ( Grand Galaxy Win) te koop aan op veulenveiling Prinsjesdag.25 augustus 2015

Dance on Jazz scoort 70% ZZLicht finale en behaalt startbewijs voor NK

Dance on Jazz en Chantal van Lanen hebben afgelopen weekend tijdens de Brabantse Kampioenschappen heel goed gepresteerd.

Door middel van het rijden van een goede eerste proef wisten zij zich te plaatsen voor de finale Kur op muziek ZZlicht in de middag.

Hier behaalden zij de mooie score van 70% met oa 8-en voor beide pirouettes, uitgestrekte gangen en mooie complimenten van de juryleden.09 augustus 2015

Kind Regards geboren !

Op 30 juli is ons 6e  en laatste veulen van dit seizoen geboren: Kind Regards, een hengstveulen van Jazz uit onze Contender merrie Kaja Maria.
Kind Regards valt op door zijn rassigheid en echt excellente bewegingen, iedere pas is raak !

25 juli 2015

Elite predikaat voor Gianne

Tijdens de Centrale Keuring in Schaijk heeft Gianne ( Ampere x Florencio) het Elite predikaat behaald. Ze werd tevens uitgenodigd voor de kampioenskeuring 4-7 jarige stermerries.

Jury voorzitter Marian Dorresteijn omschreef haar als : Een kapitale merrie met veel macht in het bewegen en een zeer sterk gebruik van het achterbeen.


Daarnaast werd de volle zus van onze merrie Cidamorka bij de 3 jarige merries reserve kampioen.

Een mooie dag!


12 juli 2015

Heel blij met geboorte van 2 merrieveulens !

We zijn heel blij met de geboorte van :
-Kyramiek Utopia, een rassig en met veel elastiek bewegend merrie veulen van De Niro uit onze  Florencio merrie Germiek Utopia. Bijzonder verder is dat ze overdag in de wei is geboren; dit hebben we nog niet eerder meegemaakt
-Kaja-Maria II, een hoogbenig merrieveulen met veel front en beweging van Negro uit onze Contender merrie Kaja-Maria. Ook dit veulen is overdag geboren

Foto's volgen zo spoedig mogelijk 

22 juni 2015

Emma Daula wint beide proeven, Dance on Jazz 5e in selectie ZZ-licht

Afgelopen zaterdag heeft Emma Daula beide M1 proeven gewonnen met in allebei de proeven 204 punten ( 68%) in de klasse M1.

Daarnaast is Dance On Jazz aan start gekomen tijdens de vijfde selectiewedstrijd in het ZZ licht in Bavel. Ondanks dat het niet de beste proef tot nu toe was ( er slopen wat foutjes in de galop)  , werd er toch een hele mooie 5e plaats behaald.

Na 5 selecties staat Dance on Jazz nu in de tussenstand op nr 4 ( op 55 deelnemers!! ) en hiermee zijn ze al verzekerd van een startplaats op de Brabantse Kampioenschappen. Een hele mooie prestatie van deze , nog jonge, combnatie. Dance is bovendien een van de jongste paarden in deze selectie. De laatste selectie zal niet verreden worden aangezien Chantal op dat moment met haar Grand Prix paard Revival aan start komt op het NK.

 

De komende weken staan er voor onze paarden verder geen wedstrijden meer op de kalender.


19 juni 2015

Gianne behaald Ster - predicaat na goede IBOP test

Deze week heeft Gianne ( Ampere x Florencio )  , het ster predicaat behaald door het afleggen van een goede IBOP test.

Gianne liet zich goed zien , en werd geprezen om haar goede en zeer zuivere stap, actieve draf, mooie bergopwaartse galop en haar sympathieke uitstraling en bewerkbaarheid.

Met een puntentotaal van 77,5 is ze opgenomen in het stamboek en werd ze later ook Ster verklaard.


15 juni 2015

Wederom prijzen voor Gianne, Emma Daula en Dance on Jazz tijdens selectiewedstrijd

Dit weekend heeft wederom een selectiewedstrijd plaats gevonden.

Gianne liet zich heel goed zien! Ze behaalde dan ook al veel 8-en op het protocol, en een mooie 2e prijs met 202 en 200 pt.

Emma Daula liep ook een goede proef, zij behaalde de 3e prijs met 197 en 193 punten in de klasse M1.

Daarnaast is Dance on Jazz met Chantal aan start gekomen in Etten Leur . In een ijzersterke rubriek behaalden zij een mooie 6e prijs met ruim 64% .


07 juni 2015

Gianne, Emma Daula en Dance on Jazz in de prijzen

Afgelopen weekend is er een selectiewedstrijd verreden met Emma Daula ( M1 ) en Gianne ( L1 ) in Boxtel.

Emma liep een super fijne proef die beloond werd met 204 en 202 punten en hiermee werd de rubriek gewonnen.

De voorbereiding met Gianne was niet optimaal waardoor er slechts enkele minuten losrijtijd overbleef. Ze liep toch een goede proef met 205 en 202 punten  en behaalde de derde prijs. Wetende dat ze nog veel beter kan , waren we hiermee op dit moment door de omstandigheden toch erg tevreden.

 

Daarnaast is Dance on Jazz afgelopen week aan start gekomen in het ZZ licht in Schaijk. Ze gaat met sprongen vooruit en hoewel er nog wat foutjes in de proef slopen, was het beeld heel mooi. Ze behaalde de tweede prijs.


18 mei 2015

Zippy Top T naar nieuwe eigenaresse

Met gemengde gevoelens hebben we Zippy Top T verkocht. We dachten over verkoop omdat  (1) ze heel interessant is als sportmerrie ,(2) ze heel interessant is om eigen opvolging te realiseren-- ze fokt heel goed, (3) wij ruimtegebrek hadden , (4) wij geen tijd hebben om haar te rijden, wat echt zonde is.

Intussen hebben we ons probleem van de  ruimte kunnen oplossen.Echter, we waren in contact gekomen met Marieke Toonders in Veldhoven, en dat klikte zo goed, dat we besloten hebben om de verkoop door te laten gaan.

We kunnen ons geen betere nieuwe eigenaresse voorstellen dan Marieke, en wensen haar en haar man heel veel succes en geluk met Zippy. 

Ondertussen heeft onze dochter Stephanie de eerste nakomeling van Zippy in haar bezit, Dance on Jazz, die dit weekend met Chantal van Lanen 63% scoorde in de klasse ZZL in wat pas haar 3e wedstrijd in die klasse is


12 mei 2015

Oranje linten voor Gianne op wedstrijd

Afgelopen weekend zijn wij met Gianne naar de dressuurwedstrijd in Kaatsheuvel geweest. Ze liep twee hele goede proeven en behaalde dan ook mooie scores, 210 en 203 .

Beide proeven leverden de eerste prijs op met een puntenverschil van 20 en 15 punten met nummer 2.


27 april 2015

Gianne en Cidamorka presteren !

Gianne heeft zich heel goed gepresenteerd in haar 1e officiele dressuurwedstrijd in klasse L1. Met Stephanie in het zadel behaalde ze 67%. Haar talent in combinatie met haar werkwilligheid maken het werken met haar tot een groot plezier.
Cidamorka deed het ook heel goed met een 64 % score in haar eerste optreden in klasse Z2 met Roy van den Heuvel in het zadel. Ze heeft daarmee het Elite Sport predikaat behaald,

We zijn heel blij met beide paarden !    

22 april 2015

Een nieuwe locatie met nieuwe mogelijkheden

Onze  grote wens  is in vervulling gegaan om met een nieuwe locatie te kunnen gaan werken aan het uitbouwen van onze fokkerij: We hebben op slechts 1500m van onze woning een boerderij gekocht, en daarmee de beschikking gekregen over meer dan 20 stallen,10 ha land, een buitenbak en een (kleine) binnenbak.
We gaan hierbij samenwerken met Jeroen van Bokhoven: een ervaren paardenman die sinds kort al op de boerderij woont . We kennen hem sinds hij , toendertijd in dienst van Frenk Jespers, Zhara Obertje heel kundig zadelmak heeft gemaakt. Zijn bedrijf en onze fokkerij vullen elkaar aan. 
We gaan hard werken om er samen een succes van te maken, en van de paarden te genieten
Mettertijd zullen we foto's van onze boerderij op de site plaatsen
Op dit moment staan nog enkele veulens elders, maar die hopen we spoedig naar huis te halen. U bent dan van harte welkom om eens langs te komen, om te zien waar wij en Jeroen mee bezig zijn.

19 april 2015

Zhara Obertje nu Lichte Tour geklasseerd !

Zhara Obertje heeft vandaag met Sofie van Vugt heel goed gepresteerd in haar eerste wedstrijd op Licht Tour niveau , en direct een winstpunt behaald.
We zijn er heel blij mee !  

14 april 2015

Twee veulens geboren

Op respectievelijk  6 april en 14 april zijn we verblijd met de geboorte van twee veulens:

Kintyre: Hengstveulen van Grand Galaxy uit Nudaula. Het is een rassig veulen met aansprekende bewegingen, en we zijn er heel blij mee

Merrieveulen van Negro uit Zhara Obertje: Het was onze grote wens om een merrieveulen te krijgen , en we zijn echt gelukkig met haar. We denken nog na over de naam van dit prachtige geschenk !


09 april 2015

Sport Update

Recent hebben Gianne en Dance on Jazz op een positieve manier van zich laten horen: 
-Stephanie behaalde met Gianne  een mooie 77.5 score in de HorseFood jonge paarden competitie, en plaatste zich daarmee ruimschoots voor de finale. 
-Chantal van Lanen behaalde met Dance on Jazz  in Uden direct winstpunten, (en een 4e prijs met slechts 1% verschil met de winnaar) in de klasse ZZ-Licht, en dat terwijl het pas de 2e wedstrijd is van hen samen .  

15 maart 2015

Kir Royal is geboren !

Vanochtend is Kir Royal geboren; een royaal hengstveulen uit de combinatie Negro en Zhara Obertje--we zijn er super blij mee
30 november 2014

Happy Feet goedgekeurd in Oldenburg

Happy Feet is een zoon van Don Schufro uit onze Zhara Obertje. Hij heeft zich geweldig ontwikkeld en is nu met vlag en wimpel goedgekeurd bij het Oldenburger Verband.

We zijn er trots op.


12 november 2014

Gershwin in beweging--geen verder commentaar nodig !

Klik op onderstaande link om de video te bekijken :09 november 2014

Gershwin --wat een paard !

We ontvingen een foto van Gershwin met Kirsten Brouwer in het zadel.
Gerswhin komt uit onze merrie Nudaula
Emma Daula is een volle zus van Gershwin.
In 2015 hopen we uit Nudaula een veulen van Grand Galaxy te krijgen 

09 november 2014

Zippy Top T scoort na 4 jaar afwezigheid

Zippy Top T is na 5 weken training voor het eerst weer op wedstrijd geweest, en hoe !
Met Stephanie behaalde ze direct een 2e plaats in het Z2 met 214 punten; alsof ze nooit is weg geweest  (na 4 jaar afwezigheid ivm fokkerij)
Helemaal Top T, met dank aan haar geweldige karakter, en Stephanie's training

19 oktober 2014

Fokproducten in de spotlights

We zijn heel blij dat:

-Happy Feet (Don Schufro x Zhara Obertje) is toegelaten voor de hoofdkeuring van de hengstenselectie van het Oldenburger verband, op 20-22 November aanstaande.  Happy Feet is 1 van de ongeveer 50 geselecteerden uit een groep van ongeveer 200 hengsten. Hij liet zich super zien, en we gaan uiteraard kijken in November in Vechta, Duitsland.

-Gershwin (Vivaldi x Nudaula) 2e is geworden op de VWF Prinsenstad competitie voor 3 jarige paarden, uit een groep van meer dan 80 paarden. Met eigenaresse Kirsten Brouwer in het zadel liet hij zich heel goed zien, met negens voor stap en galop. Het is een echt toekomstpaard.

We zijn trots op deze kanjers--daar doen we het voor !

 


12 oktober 2014

Texas en Jack Nicholson verkocht

Vandaag hebben we Texas afgeleverd bij de nieuwe eigenaren, fam Bekhuis in Geesteren. Wel met 'pijn in ons hart' , omdat Texas een heel goed fokkende merrie is, die ook nog eens heel lief is. Het was de bedoeling om met haar in de springrichting aan de gang te gaan, maar door omstandigheden komt het er niet van. Wij wensen de fam Bekhuis heel veel succes met haar !

We zijn heel blij met de verkoop van hengstveulen Jack Nicholson (Negro  x Cidamorka) aan de combinatie Leander de Heer/ Kirsten Brouwer. We hebben al eerder aan hen verkocht (Gershwin: Vivaldi x Nudaula), en we zij er blij mee dat ze bij ons terug komen, en dat Jack Nicholson zo goed terecht komt: hij verdient het; een echt talent ! 


08 oktober 2014

Isamorka verkocht aan fam Oosterbosch

Het is ons streven om paarden van hoge kwaliteit te fokken, en we realiseren ons dat dit uiteindelijk alleen maar zin heeft als de paarden bij de juiste (paarden) mensen terecht komen. Daarom zijn we zo blij dat we Jive hebben verkocht aan Petri Bax en Journey aan Egbert Schep.

We zijn echter net zo blij dat Isamorka nu naar de fam Oosterbosch gaat; mensen die we hebben leren kennen als bevlogen fokkers, en die Isamorka tot ontwikkeling willen laten komen in de fokkerij. Isamorka komt uit een topstam ; we hebben veel verwachting van haar, en wensen fam Oosterbosch veel succes met haar.  


03 oktober 2014

Hernieuwde tragedie: Idaula is overleden

Na een groot aantal jaren zonder echte problemen, verlopen 2013 (overlijden van Black Endy) en 2014 (een dood veulen bij een bevalling, verongelukken van onze Image of Zhara in de wei) met veel tragiek. Deze week hebben we een nieuwe tegenslag te verwerken gekregen: Idaula werd getroffen door koliek: We hebben er alles aan gedaan om haar te redden: Ze is in Utrecht geopereerd, en aanvankelijk leek het kansrijk; echter het mocht niet zo zijn, en we hebben haar moeten laten inslapen.

We waren echt gek met haar; een rassig en goed gemodelleerde jaarling met hele goede bewegingen. Lieve Idaula; Rust zacht !  


22 september 2014

Journey afgeleverd aan Stal Egbert Schep

We hebben vandaag ons hengstveulen Journey (Casall x Indoctro) afgeleverd bij de heer Egbert Schep. Het is een  fantastisch veulen, en we zijn heel blij dat hij op z'on goede stal is terecht gekomen. Wij wensen de heer Schep veel succes met hem.

Journey is een volle broer van de goedgekeurde hengst Alicante HBC.

 

Zijn moeder Texas (uit de directe lijn van de stempelhengst Cantus) is nu drachtig van de hengst Zavall. Zavall is een zoon van Casall uit een hele goede moederlijn met sport op het hoogste nivo.


14 september 2014

Jive verkocht naar sportstal

Jive is gisteren op de veulenveiling Maren Kessel verkocht aan  Petri Bax; wij zijn daar heel blij mee, omdat hij daar alle kansen zal krijgen om zijn talent te ontwikkelen.

Wij wensen Petri heel veel succes met Jive ! 


12 augustus 2014

Het leven gaat verder: twee prachtige veulens van Cidamorka

Het is moeilijk te accepteren dat Image of Zhara er niet meer is.

Maar, het leven gaat verder, en we zijn heel blij met de paarden die we hebben; Op 4 augustus is een prachtig hengstveulen geboren (' Jack Nicholson' ), en op 9 augustus een prachtig merrieveulen (' Julia Morka' ), beide middels ET uit de combinatie Negro en Cidamorka. Het is uiteraard allemaal nog pril, maar we zijn heel blij met wat we zien  


07 juli 2014

Grote droefheid: Image of Zhara is niet meer na ongeluk in de wei

Tot ons grote verdriet hebben we Image of Zhara afgelopen zaterdag moeten laten inslapen na een ongeluk in de wei. We zijn er kapot van: Ze was enorm lief, en een groot talent . Lieve Image: we houden van je ; rust zacht.

04 mei 2014

Zhara Obertje is nu ZZ-Z geklassificeerd

Zhara is nu ZZ-Z geklassificeerd; Wij zijn heel blij hoe zij haar talent toont; helaas worden de scores gedrukt door momenten van spanning, maar dat betekent ook dat er nog heel veel te winnen valt zodra de ontspanning kan worden vast gehouden gedurende de proef.

06 april 2014

Succes voor de nakomelingen van Nudaula

Dit weekeinde hebben beide Vivaldi nakomelingen van Nudaula heel goed gepresteerd: Gershwin (foto) werd goedgekeurd bij het AES, en Emma Daula behaalde  met Stephanie een mooie 5e plaats in de finale van de KWPN Limburg jonge paarden wedstrijd.(Emma Daula had zich ook geplaatst voor de finale van de Horsefood competitie, maar dat vond plaats op dezelfde dag). Belangrijker dan de plaatsingen is dat beide paarden zich echt goed ontwikkelen. Wij zijn er heel blij mee (en ook wel een beetje trots op.. )

23 maart 2014

De eerste twee veulens zijn geboren !

Wij zijn heel blij met de geboorte van een tweetal hengstveulens:

Jive  van  Charmeur, uit onze Elite Sport merrie Zippy Top T.

Je Reviens Quidam,van Quidam de Revel , uit onze Elite Preferent Sport (drs) en Sport (spr) merrie Kaja  Maria.

Het is nog pril, maar we zijn blij met wat we zien ! Fotos volgen te zijner tijd 

 


22 februari 2014

Gorgeous in Denemarken

Deze foto van Gorgeous (Negro uit Zhara) ontvingen wij van een blije  eigenaar.Hier is hij pas enkele weken onder het zadel, en hij doet het super.


22 februari 2014

Drie hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

Maar liefst 3 hengsten uit pedigrees waarmee we (gaan ) fokken zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN, te weten nr 412 (uit de lijn van Zippy Top T), nr 444 (uit de lijn van Germiek), en nr 525 (uit de lijn van Gianne). 

24 december 2013

Vier hengsten uit onze pedigrees aangewezen voor de 2e Bezichtiging !

De eerste Bezichtiging van de Hengstenkeuring 2013/4 is achter de rug, en we zijn heel blij met de aanwijzing van maar liefst 4 hengsten uit onze pedigrees waarmee we (gaan) fokken, als volgt:

Nr 412 Apache x Jazz, uit de lijn waar ook onze Zippy Top T uit komt

Nr 444 Bon Bravour x Krack C, uit de lijn waar ook onze Germiek Utopia uit komt

Nr 525 Jazz x Silvano, uit de lijn waar ook onze Gianne uit komt

Nr 590 Uphill x OO Seven , uit de lijn van onze merrie Kaja Maria

Onze andere merries hebben al nauwe verwantschap aan goedgekeurde hengsten: Nudaula via For Gribaldi, Zhara Obertje via Tango, Cidamorka via Citango, en Texas via Alicante HBC

     
     
     
     
     

     
     
     
     
     


17 november 2013

For Gribald uit de Daula lijn goedgekeurd bij KWPN !

De hengst For Gribaldi is met 85 punten ingeschreven bij het KWPN als dekhengst; een fantastisch resultaat ! Een nieuw succes voor de Daula lijn

For Gribaldi's grootmoeder, Ladaula, is ook de grootmoeder van onze Nudaula. 


10 november 2013

Sport update

Alhoewel fokkerij onze belangrijkste  focus is, gaat het uiteindelijk toch om het resultaat op de wedstrijden. We zijn heel blij met de voortgang van onze paarden en fokproducten:

Emma Daula (Vivaldi x Nudaula), 4 jaar oud, heeft vandaag de rubriek L2 gewonnen met meer dan 70%; Dance on Jazz (Jazz x Zippy Top T), 5 jaar oud, behaalde een mooie 3e plaats in de klasse M2 met een 66% score. Zhara Obertje en Cidamorka zijn onlangs succesvol gestart in de klasse ZZ-L en Z1 respectievelijk. Ook Elista Obertje (Tuschinski x Zhara) behaalde onlangs een winnende score in de klasse L2

Tenslotte hebben we ook een enthousiast bericht ontvangen van de nieuwe eigenaar van Gorgeous (Negro x Zhara) omtrent de geweldige voortgang van hem.

We realiseren ons dat naast een goed paard, je ook een goede eigenaar en ruiter/amazone moet hebben , en we zijn dan ook heel blij met de kunde en enthousiasme van Jose van Haaren, Sofie van Vugt en onze eigen dochter Stephanie.

Hier doen we het voor, en we zijn er heel erg blij mee !  


08 oktober 2013

Fokprogramma voor 2014 bekend !

Na drachtigheidscontrole kunnen we met plezier melden dat we in 2014 6 veulens verwachten : 2 van Negro, 1 van Charmeur, 1 van Florencio , 1 van Quidam de Revel en 1 van Casall. Wij zijn hier heel blij mee.
Helaas krijgen we geen veulens in 2014 van Nudaula (was eerst drachtig van Apache, maar dat is helaas niet behouden) en van Zhara Obertje (weliswaar 1x een embryo gespoeld van Negro, maar dat is helaas niet aangeslagen bij de draagmoeder.). Gelukkig zijn in 2013 wel hele fijne merrieveulens geboren van Apache (uit Nudaula: Idaula) en Negro (uit Zhara Obertje: Image of Zhara), en we hadden al besloten om deze aan te houden. 
Zoals al eerder gemeld zijn de te verwachten springveulens een gevolg van recente aankopen op de Maalwater Elite veiling. Een geweldige opportunity, die we met goede vrienden verder gaan uitwerken.  

09 september 2013

Waardevolle nieuwe aankopen !

We zijn heel blij met een drietal waardevolle nieuwe merries, die we hebben gekocht op de Maalwater Eliteveiling:

1. Kaja-Maria M: Een directe dochter van Contender, uit een Holsteinse topstam. Kaja bracht reeds diverse hele goede dressuur- en springnakomelingen, en is nu drachtig van Quidam de Revel.
Kaja heeft de predikaten Elite, Preferent,Sport dressuur en Sport springen. We hopen volgend jaar in de dressuurrichting verder met haar te fokken
2. Texas M: Moeder van Alicante HBC, en ook uit een Holsteinse topstam. Texas is nu drachtig van Casall, en we hopen met haar in de springrichting verder te fokken
3.Gianne M, een twee jarige merrie van Ampere. Opnieuw zeer interessant gefokt, met dressuur- maar ook springgenen. We hopen haar komend jaar op de stamboekkeuring te presenteren, en dan met haar in de dressuurrichting te gaan fokken.

We geloven absoluut in specialisatie ,maar zijn ook blij met springgenen in de pedigree.
Binnenkort zullen we meer informatie van deze merries op de website zetten.

Het is niet onze gewoonte om ineens 3 paarden te kopen, echter dit was een unieke gelegenheid om zoveel fokkwaliteit te kopen van Ron en Els Nowee. Wij hebben veel respect voor wat zij hebben opgebouwd, en zullen heel goed voor de paarden zorgen.  

02 augustus 2013

Zoon en dochter van Nudaula scoren vandaag!

Terwijl Nudaula vanochtend met haar dochter Idaula (v. Apache) in de schaduw liep te grazen wisten haar zoon Torricelli (met Lotje Schoots) en dochter Emma Daula (met Jose van Haaren) onder tropische omstandigheden hele mooie scores te behalen! Torricelli behaalde een score van bijna 68% in de Grand Prix te Hickstead en Emma Daula behaalde in de Subli Cup competitie een 2e plaats met eenzelfde score als nr. 1 nl. 82.20!! Super trots op beide paarden! We hopen dat Gershwin (v. Vivaldi), de volle broer van Emma het ook zo goed gaat doen bij Kirsten Brouwer.

22 juli 2013

Elista Obertje naar 81 punten in Pavo Cup selectie wedstrijd in Tolbert

Elista Obertje, de eerste nakomeling van Zhara Obertje, heeft heel goed gepresteerd in de Pavo Cup in Tolbert: 81 punten, met een 9 voor draf, en een 8,5 voor aanleg als dressuurpaard. Vanwege wat spanning kwam het cijfer voor de stap uit op een 7, terwijl zij in principe goed kan stappen.   
We hebben destijds besloten om haar te verkopen, enerzijds in verband met ruimtegebrek, maar nog belangrijker omdat we overtuigd waren dat de kopers er werk van zouden maken om haar te ontwikkelen; en dat doen ze, waar we ze dankbaar voor zijn. Op de NMK maakte ze helaas  een  wat uitgebluste indruk, maar met dank aan het goede management en rijden van Sofie van Vugt is een duidelijke positieve ontwikkeling zichtbaar.
Het is een echt  goed  paard, en als fokkers zijn we heel blij dat ze zo goed is terecht gekomen. Daar doen we het voor, en we zijn net zo blij als de eigenaren.Nu op naar Ermelo, en we gaan zeker kijken
We hebben zelf nu een merrieveulen van Negro en Zhara, en ook daar zijn we heel blij mee.

10 juli 2013

Image of Zhara geboren!

We zijn heel gelukkig met de geboorte van Image of Zhara, een prachtig merrieveulen van Negro en Zhara Obertje; Daarmee zijn alle veulens voor 2013 nu geboren; het zijn alle drie merries waar we heel blij mee zijn. We hebben de eerste foto's van alle veulens op de website geplaatst  

30 april 2013

Emma Daula maakt super sportdebuut

Begin april is Emma Daula van Vivaldi uit Nudaula van start gegaan in de sport. Ze komt uit in de klasse L1 en wist meteen tijdens de eerste selectiewedstrijd e.a. 1e te worden met 213 punten. Ook de week hiervoor wist Emma Daula met Stephanie de 1e en 2e prijs te behalen tijdens de eerste outdoorwedstrijd in Liempde. Emma heeft binnen een maand al 10 winstpunten behaald in de klasse L1.

Inmiddels loopt Dance on Jazz uit Zippy Top T ook alweer M1 dressuur en ook zij wist binnen een maand al 10 winstpunten en diverse prijzen te behalen. Tijdens haar eerste M1 wedstrijd behaalde ze in beide proeven maar liefst 208 punten.
15 april 2013

Idaula geboren!

We zijn heel blij met de geboorte van Idaula, een merrieveulen van Apache uit onze elite sport merrie Nudaula (v Pion). Het is allemaal nog pril, maar we zijn heel erg blij met wat we zien.

13 maart 2013

Een emotionele rollercoaster

Deze week hebben we als een emotionele rollercoaster ervaren : Op 7 maart hebben we tot ons grote verdriet Black Endy moeten laten inslapen. Na een val in de paddock leek ze aanvankelijk de goede kant op te gaan, echter niets bleek minder waar. Na onderzoek op de Universiteitskliniek in Utrecht bleek herstel onmogelijk waardoor euthanasie de enige mogelijkheid was.
En dan, net 5 dagen later, zijn we verblijd met de geboorte van Isamorka, een prachtig en lief merrieveulen van Apache uit onze merrie Cidamorka. We zijn heel erg gelukkig met haar. Binnenkort zullen we foto's maken, en dan op de website zetten.

07 februari 2013

Gershwin naar Kirsten Brouwer

Onze 2 jarige hengst Gershwin (Vivaldi x Nudaula) is verkocht aan Kirsten Brouwer. Gershwin ontwikkelt zich uitstekend, en wij zijn heel blij dat hij bij deze professionele amazone terecht komt. Wij doen ons uiterste best om te fokken met het oog op de (top)sport, en  realiseren ons dat een essentiele schakel daarbij is waar de paarden terecht komen.  Wij wensen Kirsten heel veel succes met dit talentvolle paard.

29 januari 2013

Cidamorka gekwalificeerd voor Nederlandse Kampioenschappen!

Cidamorka en amazone Sofie van Vugt hebben zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen, klasse M2 in Ermelo, te verrijden op 9 maart. Ze eindigden op de 4e plaats op de Brabantse kampioenschappen. Heel positief waren het mooie  beeld (bergop), met constante aanleuning, goede impuls en krachtige bewegingen. Daar staat tegenover dat er hier en daar wel wat lichte spanning was. Als gevolg daarvan was er helaas een behoorlijk puntenverschil tussen beide juryleden, met  slechts een 4e plaats als resultaat.Wij zijn heel blij met de opgaande lijn. Na 9 maart gaan ze over naar Z1; ze zijn er klaar voor.

24 december 2012

Cidamorka gekwalificeerd voor Brabantse Kampioenschappen!

ofie van Vugt heeft zich met Cidamorka gekwalificeerd voor de Brabantse kampioenschappen in de klasse M2 dressuur. Deze worden eind Januari 2013 gehouden in Schijndel. Wij feliciteren Sofie van harte met deze prestatie en vooral ook met de vooruitgang die zij met Cidamorka boekt!

21 november 2012

Grace Endy

Tot ons verdriet delen wij u mede dat de door ons gefokte Grace Endy( uit Black Endy) niet meer is. Door grote pech is zij in de opfok verongelukt.  Haar nieuwe eigenaar , die haar als veulen van ons kocht, gaf haar alle kansen om uit te groeien tot een succesvol toekomstpaard. Grace Endy hebben wij een tijdje geleden nog gezien, en ze stond er schitterend bij. Helaas heeft het echter niet zo mogen zijn.

03 september 2012

Dance on Jazz wint L2 debuut

Vandaag is Dance on Jazz voor de eerste keer in de klasse L2 gestart. Direct wist ze beide proeven te winnen met 197 en 201 punten en stond daarmee ruimschoots voor op nummer 2.

20 augustus 2012

Dance on Jazz succesvol op de Brabantse Kampioenschappen te Chaam

Afgelopen weekend vonden de Brabantse Kampioenschappen plaats in Chaam, nabij Breda. Onder tropische temperaturen werd deze wedstrijd verreden. Zowel Dance On Jazz met Stephanie als Cidamorka met Sofie v Vugt kwamen aan start.
Er vonden 3 rondes plaats,waarbij iedereen zich moest selecteren om naar de volgende ronde te komen.

De eerste dag begon top. Dance liep een super fijne proef (L1)en sloot deze winnend af. Ook Cidamorka deed het erg goed. Ze behaalde een 2e prijs in de klasse M1. Beide paarden kwalificeerden zich voor de zondag.

Dance presenteerde zich wederom goed, al zaten er een paar dingen in deze proef die wat mooier afgewerkt konden. Een 4e prijs zorgde ervoor dat Dance zich kwalificeerde voor de finale. Helaas liep Cidamorka onder Sofie een proef met teveel fouten waardoor zij geen startbewijs voor de finale behaalden.

In de finale (inmiddels was het snikheet, >35 graden) liet Dance wederom zien over een fantastische instelling te beschikken. Wederom zette ze haar beste beentje voor en liep een nog betere proef dan in de ochtend. Een mooie 3e prijs (67%) was hier het resultaat.

Het eindresultaat voor Dance on Jazz betekende een hele mooie 3e plaats. En dat in haar allereerste wedstrijdseizoen!

31 juli 2012

Alle veulens verkocht!

Alle veulens van dit jaar zijn inmiddels geboren en verkocht. Ook onze jongste aanwinst (v. Furst Romancier) uit Black Endy die aanvankelijk onze fokkerij zou gaan verrijken is, door veel gewaardeerde belangstelling, verkocht aan ambiteuze fokkers die reeds eerder bij ons kochten. Het oudste veulen (v. Vivaldi) uit Zippy Top gaat naar Friesland. Het hengstveulen (v. Apache) uit Nudaula gaat naar Belgie, en het hengstveulen (v. Don Schufro) uit NMK Kampioene Zhara-Obertje gaat naar Denemarken. Wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel succes en geluk met onze veulens!
De nieuwe aanparingskeuzes zullen, na drachtigheidscontrole, rond 1 september op onze site bekend worden gemaakt.

Nieuws